Het ultieme buitenleven van onze kippen

Aan de rand van het dorp scharrelen 249 kippen door het gras. Wij noemen ze 'Gorsselse Geluksvogels' en dat is niet voor niks. Onze kippen leven namelijk het ultieme buitenleven. Overdag lekker buiten scharrelen op een vers stuk land, boordevol kruiden en insecten en ‘s nachts veilig op stok in hun mobiele en hightech kippenhuis. Daar vinden ze ook hun voer, water en natuurlijk de legnesten waar ze iedere ochtend een vers eitje kunnen leggen. Rondtrekkend over ons boerderijtje geven we onze kippen een zo fijn en natuurlijk mogelijk leven, met als resultaat (h)eerlijke eieren voor Gorssel en omstreken. 


Eieren van onze 'Gorsselse Geluksvogels' proeven?

Eier-aandeelhouder

Via onze webshop kun je je inschrijven om eier-aandeelhouder te worden. Daarmee wordt je voor een jaar lang 'mede-eigenaar' van één of twee van onze 'Gorsselse Geluksvogels' en deel je mee in de opbrengst die zij ons geven. In de praktijk betekent dat 10 verse eitjes per week of per twee weken die je af kunt halen in ons eier-kraampje. Hiermee support je ons initiatief voor lokale voedselproductie en ben je een jaar lang verzekerd van (h)eerlijke en betaalbare eieren.


Vers in jouw zaak

Local-for-local, daar worden wij blij van. Daarom werken we graag samen met andere lokale ondernemers in Gorssel en omstreken. Als je een speciaalzaak, verswinkel of restaurant hebt en de eieren van onze 'Gorsselse Geluksvogels' een mooie aanvulling vindt op jullie assortiment, dan komen we graag met je in contact. Ook kun je direct meerdere eier-trays in onze webshop bestellen, dan komen we die dezelfde week nog bij jou op de zaak brengen. 


Losse verkoop

Heb je spontaan zin in een vers eitje of kom je graag even kijken naar onze kippen? Ook dat kan! Je kunt de eieren van onze 'Gorsselse Geluksvogels' namelijk ook per doosje of tray bij ons in het eier-kraampje aan de Dommerholtsweg 3 kopen. Betalen kan eenvoudig door te contactloos te pinnen of je kunt (gepast) contant geld in het potje doen. In het kraampje hangen verdere instructies, dat wijst zich vanzelf. Tot snel!  


Waarom we onze kippen op deze manier houden

Verrijking van het bodemleven

Iedere week verplaatsen we de kippenkar naar een nieuw stukje grasland. Dat maakt van onze 'Gorsselse Geluksvogels' perfecte bodemverbeteraars. Ze scharrelen de hele dag (wroeten de bovenlaag mooi los), pikken gras, kruiden en insecten (zijn een natuurlijk onderdeel van het ecosysteem) en poepen verspreid over het land (bemesten heel geleidelijk). Dat maakt het ultieme buitenleven van onze kippen niet alleen heel fijn voor henzelf, maar ook een belangrijke meerwaarde voor het bodembeheer op ons Oerboerderijtje. 

Natuurlijke gezondheid 

Frisse lucht, ruimte en iedere week een nieuw stuk scharrelgrond, maakt dat onze kippen van nature een betere gezondheid hebben. Wormbesmettingen krijgen vrijwel geen kans en ook veelvoorkomende ziektes zoals vogelgriep hebben minder vat op ze. Dat neemt niet weg dat we onze verantwoordelijkheid nemen. Regelmatig testen we op salmonella en bij een ophokplicht zullen we onze kippen afschermen. Om toch een beetje 'Geluksvogel-gevoel' te houden, doen we dat met een zeil en creëren we een overdekte scharrelruimte aan de kippenkar vast. Veilig maar toch zo natuurlijk mogelijk is ons credo. 

Hightech kippenhuis

Om te zorgen dat onze 'Gorsselse Geluksvogels' altijd van alle gemakken voorzien zijn, is hun kippenhuis uitgerust met hightech snufjes. Zo weten wij als kippenboer zeker dat alles geregeld is en we bijvoorbeeld niet perongelijk een keer kunnen vergeten het buitenluik dicht te doen (met alle gevolgen van dien). De legnesten en het luik naar buiten gaan automatisch open en dicht, de ventilator slaat aan bij een te hoge temperatuur in de kar en automatische lichtschakeling zorgt ervoor dat de kippen 's avonds op stok gaan en 's ochtends hun ei leggen. Onze kippenkar werkt volledig op zonnepanelen en is zelfvoorzienend in voer-, water- en mestopslag voor een week. Handig voor ons en een garantie op een goed leven voor onze kippen. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over onze kippen, de kar waarin ze wonen of wil je een keertje komen kijken? Dan kan! Neem contact met ons op en wij laten zo snel mogelijk van ons horen.  


€0,10 per doosje voor meer biodiversiteit

Omdat we de natuur op en rond ons boerderijtje graag een handje helpen, investeren we €0,10 per verkocht doosje eieren rechtstreeks in extra biodiversiteit. Hiermee kunnen we in de toekomst nog meer betekenen voor de insecten, vogels, bomen en planten in Gorssel. Wat dacht je van een XXL insectenhotel, extra bloemenranden of meer inheems plantgoed?

 

Wij investeren bewust en transparant en houden jullie uiteraard via onze socials en in het eier-kraampje op de hoogte van nieuwe plannen. Heb je zelf een goed idee of suggestie voor een biodiverse investering? Laat het ons dan weten. Samen maken we Gorssel steeds een beetje mooier en groener!